De 7 zussen

door | aug 15, 2023 | Lezen

Auteur: Lucinda Riley

Samenvatting:

De zeven zussen boeken

De boekenserie draait om 7 zussen die na de mysterieuze dood van hun adoptievader op zoek gaan naar hun verleden. DE zussen wonen in een prachtig herenhuis aan het Meer van Genève. De zusjes werden als baby geadopteerd door Pa Salt en kregen na zijn dood een brief waarin op mysterieuze wijze hun afkomst vermeld wordt. Daarbij krijgen ze ook een voorwerp en een quote. Het blijft in al die boeken een groot mysterie wie de adoptievader Pa Salt is, wat hij deed en waarom hij nu specifiek deze 7 zussen heeft geadopteerd. Intrigerend!

In elk boek is niet alleen een hoofdrol weggelegd voor een van de zussen, maar ook voor een historisch figuur, zoals bijvoorbeeld Beatrix Potter. Naast dat de boeken heel spannend geschreven zijn schetsen ze ook een goed tijdsbeeld.

Elk verhaal is absoluut anders omdat het zich in een andere cultuur/land afspeelt. Met deze boeken reis je dus de hele wereld over net zoals de zussen. Het vliegtuig brengt hen overal. Geld speelt geen rol

De zeven zussen:

1. De 7 zussen, Maia

In het eerste deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley brengt Maia’s zoektocht naar haar verleden haar naar het zwoele Rio de Janeiro. Na lezing zul je het beeld van Christo Redentor in Rio met andere ogen bekijken.

2. Storm Ally

In Storm, het tweede deel van de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, brengt Ally’s zoektocht naar haar verleden haar naar Noorwegen. Maar hoe meer ze te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Ally houdt van zeilen, speelt dwarsfluit en houdt van klassieke muziek, zoals Grieg.

3. Schaduw Star

Star vertrekt samen met CeCe naar Londen. Ze stond altijd in de schaduw van haar zus CeCe. De aanwijzing uit haar brief brengt haar bij een boekwinkel in Londen, die gerund wordt door Orlando, een opmerkelijk figuur. Haar roots gaan terug naar de high society van Londen. Dit gaat voornamelijk over de Engelse sfeer en cultuur.

4. Parel CeCe

CeCe vliegt via Thailand naar Australië. Die omweg is niet toevallig. In dit boek speelt de parelhandel een grote rol. Dat moet heel wat geweest zijn in die tijd. Het boek gaat ook over de schilderkunst van de aboriginals. Een aparte combi? Zeker. Er gebeurt veel. Ik vond dit toch wel een van de mooiste boeken.

5. Maan Tiggy

Tigy speelt zich af in Schotland. Tiggy is helderziend en vraagt zich af of ze dat van haar voorouders heeft. Haar aanwijzingen brengen haar naar Granada, de geboorteplaats van de flamenco. Ik heb zelf rondgelopen bij het Alhambra en dat maakt dat ik veel van dit boek goed voor de geest kan halen. Ik zat er helemaal in.

6. Zon Electra

Electra is een model, bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Aan de buitenkant niets dan glamour, maar vanbinnen is ze zo onzeker dat ze naar drank en drugs grijpt. Het interesseert haar helemaal niet waar ze vandaan komt totdat ze op een dag een brief ontvangt van een mevrouw die beweert haar oma te zijn. Een verhaal uit het vroegere Kenia, New York en rassendiscriminatie. Goed tijdsbeeld.

7. De 7e zus Merry

Ook in dit deel wordt het heden en het verleden steeds met elkaar afgewisseld. Het is duidelijk dat de auteur onwijs veel research heeft gedaan naar het leven in Ierland tot wel 100 jaar geleden en ook naar de onafhankelijkheidsstrijd en alles wat daarbij hoort. Hier lees je niet vaak over. Anders dan bij de andere delen gaat dit boek niet vrijwel uitsluitend over de hoofdpersoon Merry, maar is er ook veel ruimte voor de stand van zaken bij de andere zussen. Daardoor is het boek wat trager.

8. Pa Salt

Ja en dan het boek waar ik een jaar op moest wachten. Soms denk je het mysterie ontrafelt te hebben, maar ….Ik ga het niet verklappen. Je komt er al lezend achter hoe het nu precies zit. Ook dit boek is spannend tot de laatste letter.