De vrouw van de keukengod.

door | okt 7, 2021 | Lezen

Boek De vrouw van de Keukengod

Samenvatting

De twee hartsvriendinnen Winnie en Helen hebben elkaars diepste geheimen al ruim vijftig jaar bewaard. Nu wil Helen, omdat ze gelooft spoedig te zullen sterven, alles opbiechten. Winnie besluit echter dat haar dochter Pearl het verleden uit haar eigen mond moet horen, inclusief de gruwelijke waarheid die zelfs Helen niet kent.

Zo beginnen de onthullingen die terugvoeren naar een eilandje voor Shanghai gedurende de jaren 20, naar de Tweede Wereldoorlog en naar de gebeurtenissen die leiden tot Winnies vertrek naar Amerika in 1949; een dramatische levensgeschiedenis die door haar woorden gestalte krijgt.

Aan het einde van het verhaal laat Winnie haar dochter – en zichzelf – zien hoe het mogelijk is het verleden te veranderen, de toekomst voor jezelf op te eisen en aan het lot van De vrouw van de Keukengod te ontsnappen.

Review: Een prachtig meeslepend boek. Het is een weergaloos levensverhaal dat een aangrijpend en boeiend beeld geeft van het leven in China in de vorige eeuw. Goede karakterschetsen en prachtige sfeertekeningen, zodat je je goed kunt inleven. Het boek blijft boeien van de eerste tot de laatste regel. Een echte aanrader dus.

Te koop in mijn tweedehands winkeltje (opbrengst gaat naar goed doel). https://www.dienekevaneijk.nl/product/de-vrouw-van-de-keukengod/