Appeltaartje met ricotta

door | aug 17, 2023 | Recepten

appeltaartje

Ingrediƫnten voor een klein taartje:

1 grote appel
kaneel
(1 eetlepel honing)
klontje boter – 15 g

Voor de bodem:
30 g boter
1 ei
80 g ricotta
80 g amandelmeel
2 eetlepels erythritol

Bereiding:
Snijd de appel in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens in blokjes (eerst in plakjes en deze weer in blokjes).
Smelt een klontje boter, meng de honing er door en een beetje kaneel en meng door de appelblokjes.

Bodem:
Verwarm de oven voor op 180′.
Laat de boter smelten en roer de erythritl er door tot die helemaal is opgelost. Voeg het amandelmeel, de ricotta en het ei toe. Klop met een vork of garde tot een egaal dik beslag.

Leg bakpapier in de bakvorm (16 dm) en giet het beslag er in. Maak de randen iets hoger door met de bolle kant van een lepel vanuit het midden over het beslag naar de randen te wrijven. Schik de appelblokjes in het midden vanhet deeg. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.

(Bron: internet/ onbekend)