Knakworstpasta uit de oven

door | aug 18, 2022 | Recepten

Wedden dat volwassenen dit ook lekker vinden?

pasta met knakworst

Ingrediënten:

  • 400 g pasta strikjes of fusili
  • 2 blokjes kankworst (= 20 knakworsten)
  • 1 grote rode paprika
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 250 ml creme fraiche
  • peper uit de molen
  • beetje zachte boter (om in te vetten)
  1. Verwarm de oven voor op 200
  2. Breng een grote pan met water en een klein beetje zout aan de kook voor de pasta. Kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken en zet de kookwekker op 2 minuten eerder (de pasta gaat ook nog in de oven, dus hij hoeft nie4t zo heel gaar te zijn).
  3. Open de blikken knakworst en giet het vocht weg. Snijd de worst in stukjes van 1 cm.
  4. Snijd de paprika doormidden. Haal de groene steel, de zaadjes en de witte randen weg. Was onder de kraan. Leg de paprika met de glimmende buitenkant naar beneden en snijd in de lengte dunnen reepjes. Snijd de reepjes weer in stukjes.
  5. Roer in een hele grote kom de crème fraiche los met twee derde van de geraspte kaas en (veel) verse peper uit de molen. Schep de knakworstjes en de paprika er bovenop.
  6. Kwast al vast een grote ovenschaal (bijvoorbeeld die voor de lasagne) in met wat boter.
  7. Proef of de pasta bijna gaar is. Giet af boven de gootsteen in een vergiet en doe de pasta dan in de grote kom bij de rest (nu begrijp je waarom je een grote kom nodig hebt). Hussel alles goed door elkaar.
  8. Schep alles in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas en zet 20 minuten in de oven tot alles goed warm is en er een lekker knapperig korstje bovenop zit.

Eet smakelijk!

(recept Karin Luiten – Pizza & Pasta)